Aquest dijous portarem la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica al Ple de l'Ajuntament de Terrassa!

L'Observatori DESC, les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de Catalunya i l'Aliança contra la Pobresa Energètica, estem volcats en la campanya a nivell català de la "Iniciativa Legislativa Popular de Mesures Urgents per fer front a l'emergència Habitacional i a la Pobresa Energètica" que volem fer arribar al Parlament de Catalunya en els propers mesos.

Sota el lema  central "Avui Es  Pot" la "ILP habitatge" posa sobre la taula la necessitat urgent de canvis legislatius a  Catalunya per fer front als desnonaments i a la pobresa energètica, per  garantir el dret a l'habitatge digne i adequat de les persones

Al Juliol es va presentar la campanya, i un cop admesa a tràmit pel Parlament, al desembre es va llançar a nivell català la fase de recollida de signatures. En necessitem un mínim de 50.000 perquè el Parlament la discuteixi. 

El 13 de gener vem fer la presentació a nivell local per explicar la ILP a Terrassa i demanar un suport massiu de la població a aquesta iniciativa. La resposta ciutadana està essent molt positiva desde un bon començament. Ara mateix ja disposem de 14 punts fixes i 2 punts itinerants cada setmana a la nostra ciutat. Fins ara, i en tan sols 2 mesos des que es va admetre a tràmit a tot Catalunya ja s'ha recollit la xifra rècord de 40.000 signatures i nomès a Terrassa ja tenim 3500 signatures de suport en menys d'un mes i mig!

En aquest moment s'està portant als plens de tots els Ajuntaments de Catalunya una moció de suport a la ILP. Aquest dijous, la PAH i la FAVT la portem també al Ple de l'Ajuntament de Terrassa. Igual que es va fer amb l'anterior ILP per la dació en pagament, per aturar els desnonaments i pel lloguer social; volem que els plens dels nostres municipis donin suport als canvis legislatius necessaris per garantir el dret a l'habitatge

Aquest dijous volem que el Ple de Terrassa doni suport a la ILP Habitatge. Esperem que el Ple es sumi a les 40.000 persones que ja han donat el seu suport signant la ILP, entre elles 3500 terrasenques. Demanem als regidors i regidores que votin a consciència i  pensin en les vides que hi ha en joc.  Que posin per davant els drets  fonamentals més bàsics de les persones i deixin de banda els interessos partidistes i dels bancs que vulneren drets.

Aprofitem per recordar com es pot donar suport a la ILP a Terrassa. Només  som a la meitat dels 4 mesos que disposem per recollir les 50.000 signatures i ja quasi les hem aconseguit, però en volem moltes més! Es pot  donar suport a la "ILP habitatge" de dues maneres molt senzilles:

Signar la ILP:

A Terrassa hi ha 13 punts de recollida de signatures amb diferents horaris (al final del mail us els detallem un a un). També cada setmana posem punts al carrer de 9 a 13h els dimecres  al mercadillo i els dissabtes a diferents plaçes de la ciutat (ho  anunciem per xarxes socials cada setmana).

En aquest link podeu consultar els punts fixes de recollida de signatures i els seus horaris i adreces: http://ilphabitatge.cat/on-puc-signar/

Adherir-se com a entitat: omplint un senzill formulari online en aquest enllaç: http://ilphabitatge.cat/adherir-nos-com-a-entitat/

Avui es pot garantir el dret a l'habitatge!

I s'ha de fer!

No hay comentarios: