Primer escrache silenciós a #CiUPP a Terrassa!



La campanya electoral ha començat condicionada pels escraches silenciosos que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Aliança Contra la Pobresa Energètica hem començat a fer perquè tothom pugui identificar els partits polítics que bloquegen la ILP contra els desnonaments i els talls d'aigua, gas i llum. Alhora els interpel·lem públicament perquè modifiquin la seva posició i donin suport a la ILP. Els escraches realitzats no només han estat a les ciutats més grans com Barcelona, o Sabadell, sinó que s'han extès per tot el territori.

Durant aquesta primera setmana s'han realitzat un total de dotze escraches a tot el territori català a diputats i regidors de CiU i PP. Barcelona, Sant Celoni, Agramunt, Sant Boi de Llobregat, Mollet del Vallès, Molins de Rei, Sabadell, Vic, La Pobla de Segur, Deltebre, Tortosa, Manresa i Cubelles etc. Un dels més assenyalats ha estat el president del Govern, Artur Mas, que ha vist com en tres dels actes de campanya que ha participat, la ciutadania l'ha advertit que és indispensable i urgent aprofitar les competències catalanes per fer un canvi legislatiu que acabi amb els desnonaments, amb els talls de subministres i que doni una segona oportunitat a les famílies sobreendeutades.

Avui a Terrassa s'ha fet la primera acció per aconseguir el suport de CiU a la ILP a la plaça Vella de Terrassa en un acte del candidat de CiU a l'alcaldia de la ciutat, Miquel Samper, on ha estat acompanyat del diputat terrassenc del Parlament de Catalunya, ex-regidor de l'Ajuntament i actual coordinador general i secretari d'organització de CDC.

L'acció de la PAH-Terrassa ha servit per entregar al diputat Josep Rull i a l'alcaldable per CiU Miquel Samper una carta on es demana a CiU que abandoni la seva posició ambigua i que es comprometi a votar a favor d'aquest canvi legislatiu al Juny, quan es voti al Parlament de Catalunya.

Al senyor Miquel Samper se li ha demanat de forma expressa que vetlli per la coherència dins seu partit, ja que el passat mes de Febrer, els regidors de CiU van votar a favor de la moció de suport a la ILP que la PAH i la FAVT van portar al Ple de Terrassa. Demanar el vot per un partit que no és coherent amb el què vota als Ajuntaments i al Parlament, resulta realment delicat.

Al senyor Josep Rull, un diputat terrassenc amb molt de pes a CiU, també se li ha demanat coherència: CiU va votar a favor d'aprovar la ILP estatal de la PAH al Congrés dels Diputats l'any 2013, i la ILP que ara es tramitarà al Parlament és calcada a la estatal però adaptada a les competències catalanes.

Esperem doncs que CiU sigui coherent i no façi ara el mateix que va fer el PP amb la ILP al Congrés dels Diputats. Per això se li ha demanat al sr Rull que convençi al seu partir perquè doni suport a les demandes urgents i de mínims de la ILP. A dia d'avui, la ILP té el suport de tots els partits del Parlament menys de CiU i PP, i tan sols falten 2 diputats perquè es pugui aprovar al Juny.

El diputat i l'alcaldable de CiU han manifestat que estarien a l'altura i que respectarien la ILP tal i com està plantejada, sense desnaturalitzar-la ni retallarla. No ens creiem les paraules, i menys en plena campanya electoral. Volem fets, així que mantindrem la pressió i comprovarem si la coherència i la paraula de CiU és tal quan es voti al Parlament la ILP. Podeu consultar aquí la carta que estem entregant a tots els diputats de CiU i PP demanant-los que reconsiderin la seva posició.

Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca advertim a CiU i PP que aquesta tan sols és la primera fase d'escraches, i que si no rectifiquen les mobilitzacions aniran en augment al Juny -mes en què es votarà la ILP al Parlament- i just abans de les eleccions autonòmiques. I és que un no a una iniciativa ciutadana amb tant de suport popular social pot passar molta factura als partits que s'hi oposin davant el context d'eleccions al Parlament de Catalunya.

El suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica és massiu, transversal i indiscutible. Entitats de tot tipus i col·lectius professionals hi han donat suport i s'han sumat a la campanya. Fins avui, 70 Ajuntaments han aprovat mocions de suport al text íntegre de la ILP habitatge, 37 dels quals governats per CiU.

La ILP és un conjunt de mesures de mínims, urgents i necessàries i no tolerarem que se'n retalli ni una coma. Perquè "hi ha vides en joc" i tenim la oportunitat històrica de garantir el dret a l'habitatge de tota la població!


#AlJunyEsPot





 



No hay comentarios: