L'alcalde Jordi Ballart no respon! Volem una reunió ja!

El passat dimarts 26 de febrer la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de Terrassa (PAH-Terrassa), va fer una valoració de l'actuació de l'Ajuntament per aturar les execucions hipotecàries i els desnonaments a la ciutat

La PAH-Terrassa ha replantejat les seves demandes al govern de la ciudat, i a la darrera roda de premsa va demanar audiència urgent a l'alcalde en dues setmanes (termini màxim 12 de març). Vegeu el comunicat:


En els darrers 8 mesos l'Ajuntament ha interromput el contacte amb la PAH per motius que desconeixem. Per a major desconcert, pocs dies abans de la roda de premsa, la PAH s'assabenta pels mitjans de suposades novetats en la política d'habitatge a la ciutat, i d'una convocatòria a la taula de seguiment de la OFIMEH el 12 de març. I finalment el nou alcalde, Jordi Ballart, respon també a través de la premsa que està disposat a parlar amb la PAH, però a posteriori de la reunió de la taula de seguiment de la OFIMEH. Avui mateix la PAH ha registrat una instància demanant oficialment la reunió abans del 12 de març.
 

 
La PAH de Terrassa a la seva darrera assamblea del dia 5 de març, valora els aconteixements de la següent manera:

  • Quin problema té el nou alcalde en reunir-se amb la PAH, que hagi de ser després de la reunió de la comissió de seguiment de la OFIMEH? És que no s'ha reunit amb altres entitats de la ciutat ja? La considera un actor irrellevant a la ciutat? Vol seguir sense atendre les seves demandes?
  • Per quin motiu la PAH, i la resta d'entitats que formen la taula de seguiment de la OFIMEH, han de confiar en què aquesta sigui útil ara, si la darrera i única reunió d'aquesta fou el dia de la seva creació (22 de febrer de 2012), i des d'aquell dia no s'ha informat de res més a la ciutadania? Perquè no s'ha reunit de nou la taula tal i com es va acordar en aquella primera reunió, inclús més cops tal i com va plantejar la PAH?
La PAH-Terrassa ha perdut la confiança en l'Ajuntament de la ciutat, doncs aquest no s'ha mullat prou per resoldre el problema i repeteix constantment gestos de descortesia i de despreci al treball de la PAH i al sentir de les afectades. Parla de participació i de transparència però fa mesos que ignora a la PAH, ha estat totalment opac amb la OFIMEH, el nou alcalde es nega a rebre a les afectades sinó es en les condicions que ell imposa.

La manera de recuperar la interlocució és reunir-se amb la PAH i escoltar. Sinó escolten la PAH no acudirà a la reunió de la taula de seguiment de la OFIMEH: no tenim cap seguretat que no es tracti d'una nova finta de l'Ajuntament per no aplicar les solucions que necessita la ciutat per aturar la sagnia dels desnonaments i per garantir el dret a l'habitatge.

No hay comentarios: