La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca exigeix lloguers socials


Ho han demanat dijous en una concentració davant l’oficina central de Catalunya Caixa. Les famílies afectades han obert dos comptes corrents on cada mes dipositaran els diners dels lloguers socials

La Plataforma Afectats per la Hipoteca de Terrassa exigeix un lloguer social per a les 17 famílies que viuen irregularment a la ciutat, en dos blocs d’habitatges d’Unnim i Catalunya Caixa. Així ho han demanat aquest dijous a la tarda, en una concentració davant l’oficina central de Catalunya Caixa al carrer Sant Pere.

Les famílies ja han obert dos comptes corrents a les dues entitats bancàries on cada mes dipositaran els diners dels lloguers socials. Així els llogaters expressen la seva voluntat negociadora i repten als bancs a posar en pràctica la proposta del Govern de facilitar la dació en pagament. La plataforma també reclama habitatge de lloguer social pels desnonats, és a dir, un lloguer en relació a la renda de les persones.

La Plataforma dóna suport al retorn de les famílies als seus habitatges desnonats i a l’okupació de pisos buits en mans d’entitats financeres, per donar una alternativa a les persones que es queden sense pis i evidenciar els nombrosos habitatges buits en mans dels bancs.

La Plataforma denuncia que a Terrassa hi ha de mitjana dos desnonaments diaris i alerten d’un augment de cara a la primavera coincidint amb un important augment de l’atur d’ara fa dos anys.

No hay comentarios: