Una família de Ca n'Anglada ocupa el pis del qual havia estat desnonada


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca condueix una nova campanya de suport a una famíllia terrassenca que va ser desnonada del seu pis a finals d'octubre. El cas d'Alex Fabian ha rebut dissabte l'ajuda de la plataforma

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca està duent a terme una campanya de repropiació ciutadana d’habitatges buits a mans d’entitats financeres, fruit d’execucions hipotecàries i desnonaments.

Aquest dissabte ha volgut donar suport a Alex Fabian Basurto i la seva família. Aquests veïns de Ca n'Anglada van ser desallotjats el 28 d’octubre, però fa uns dies que tornen a viure a l’habitatge del qual se’ls va fer fora. Segons l'afectat: "M’he vist obligat a tornar al meu pis, d’ocupa. A mi m’han deixat una deute de 187.000 euros, com que aquesta hipoteca l’haig de pagar, he tornat a casa meva."

Després de l’intent de negació amb Unnim, la família associada a la plataforma ha decidit reallotjar-se al mateix lloc perquè no tenen altra opció. Segons Emil Semira, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca: "Davant la manca de resposta, hem de començar a buscar les nostres respostes com a plataforma i ciutadania. Reapropiar-se i recuperar un habitatge buit és una resposta digna."

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca treballa per recuperar la funció social d’immobles buits per garantir que les famílies no quedin al carrer, també lluita per pressionar les entitats financeres perquè acceptin la dació en pagament i per forçar a les administracions públiques a adoptar mesures pel dret a l’habitatge.

No hay comentarios: