Nova protesta per aturar el desnonament d'una família a Ca n'Anglada


 

La Irma Espinosa i el seu marit van comprar el pis el 2006. Des del 2009 no paguen la hipoteca i Bankia no els ofereix cap solució. El desnonament, que s'havia de produir aquest divendres al matí, s'ha ajornat

Irma Espinosa, de 61 anys, va comprar el seu pis a l’abril de 2006, al número 130 del carrer Mossèn Àngel Rodamilans, al barri de Ca n’Anglada. El seu marit es va quedar sense feina i el seu sou, de 720 euros al mes, no li arriba per fer front a la hipoteca. Al 2009 van deixar de pagar. En aquest temps no han pogut arribar a cap acord amb l’entitat bancària dipositària del seu préstec, per valor de 210.000 euros.


Segons Irma Espinosa: “La gerent de l’oficina parlava, parlava i no em donava cap solució. En 3 anys i mig, gairebé 4, he pagat només 2.000 euros d’hipoteca i més de 70.000 d’interessos. De 700 euros al mes que vam començar a pagar hem arribat a pagar 1.400 euros al mes.”

L’antiga Caja Madrid, ara Bankia, ha arribat al final del procés. Aquest divendres al matí ha estat el segon intent de fer-los fora de l’habitatge. Finalment, cap representant de l’entitat financera ni dels jutjats s’ha presentat a l’immoble. L’execució del desnonament s’ha ajornat.

La família, que compta amb el suport de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Terrassa, ha guanyat temps. Irma Espinosa i el seu marit pretenen obrir un procés de negociació, aconseguir la dació en pagament o la condonació del deute i la permanència en règim de lloguer. La Plataforma assegura que a la ciutat es produeixen 3 desnonaments al dia, 800 a l’any, i que en el que queda de 2011 poden haver-hi més de 300.

No hay comentarios: