La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca denuncia abusos per part d'Unnim


Després d'aturar un desnonament el juliol, denuncia que l'entitat bancària no ha acceptat la dació en pagament acordada de paraula, fet que manté el deute acumulat que la família afectada no pot assumir

El mes de juliol la Plataforma d’Aturats per la Hipoteca va aconseguir aturar el desnonament de la família del Moustapha, al barri de Montserrat. Una negociació entre l’advocada d’ofici i Unnim, propietària de l’habitatge, va permetre que s’aturés l’ordre de desallotjament. Però a l’hora de la veritat no hi va haver acord.

Segons la plataforma, a l’hora d’escriure la negociació en un paper, Unnim no va acceptar la dació en pagament i, per tant, seguia reclamant el deute acumulat, que l’afectat no pot satisfer. Una proposta que la plataforma considera inacceptable. Segons Guille Domingo, membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca: "L'únic que fa Unnim és allargar el problema. Diu que aquesta persona seguirà tenint el deute. En aquest contracte l'obligava a renunciar qualsevol reclamació judicial per cancel·lar el deute."

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca assegura que ha intentat seguir negociant amb Unnim però que l’entitat financera no els vol atendre. Li demanen que reconsideri el lloguer social de l’habitatge del Mustapha. Si Unnim no cedeix, la plataforma engegarà una campanya de pressió que els obligui a fer marxa enrere. Tampoc no descarta parlar amb Antoni Abad, un dels quatre administradors d’Unnim que ha nomenat el FROB, per la seva vinculació amb la ciutat.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca té cada cop més peticions. Per donar respostes i aclarir dubtes celebra una assembla cada setmana. Ho fan a Ca n’Anglada, al carrer Jacint Elias, 127, els dimarts a les sis de la tarda.

No hay comentarios: