Fiesta de 5 aniversario de la PAH de Terrassa!!

CUMPLIMOS 5 AÑOS!!!

5 años trabajando en equipo, 
5 años de perseverancia, 
5 años de enpoderamiento colectivo, 
5 años alcanzando muchos #LogrosPAH
5 años siendo #imPAHrables!!!!


Siempre adelante, con la cabeza alta, levantándonos y luchando por nuestras vidas. Que los bancos usureros y los gobiernos a su servicio tengan muy presente que esto es la PAH y, tras cinco años, AUN ESTAMOS AQUí Y NO TENEMOS MIEDO!!! Seguiremos hasta conseguir el derecho a la vivienda, porque #SiSePuede y #HayVidasEnJuego!

Todo esto no lo habríamos podido conseguir sin vosotr@s, sin el apoyo de la mayoría de la población, por eso estáis TOD@S INVITAD@S a nuestro aniversario! Emoticono wink

Nos vemos el domingo 7 de Junio a partir de las 10h de la mañana, en la Plaza de Can Tusell (a la altura del cruce de Avenida Béjar con Carretera Matadepera) de #Terrassa!

Habrá un torneo de fútbol sala de PAHs, actividades para niños y actuaciones musicales por la mañana, fideuá popular al mediodía (3 euros) y conciertos y otras sorpresas por la tarde!!


 



La ILP habitatge inicia el tràmit decisiu al Parlament amb el bloqueig de CiU i PP


La ILP habitatge arriba al tram decisiu. En un temps record de quatre mesos, la ILP impulsada per la Plataforma d'Afcetats per l'Hipoteca, l'Observatori DESC i l'Aliança contra la Pobresa Energètica, no només ha recollit les signatures necessàries per seguir amb el tràmit parlamentari, sinó que les ha triplicat. El total de signatures recollides que avui fem públic és de 143.380. A més, setanta municipis han aprovat mocions de suport als seus Ajuntaments -26 els quals governats per CiU- representant més de la meitat de la població catalana.

Tot això tan sols ha estat possible gràcies a la col·laboració de tota la xarxa de Plataformes d'Afectats per la Hipoteca, Aliança contra la Pobresa Energètica i la resta d'entitats i persones que han donat suport a la ILP i s'han bolcat en la recollida de signatures. Un cop més, hem demostrat que sí es pot, i que la ciutadania està més viva, conscient i organitzada que mai.

En la roda de premsa d'avui, hem volgut contar amb alguns dels col·lectius que hi donen suport referents de les entitats sobiranistes, del tercer sector i dels professionals que viuen en primera línia la situació d'emergència social i pobresa energètica. El president de l'Assemblea Nacional Catalana ha destacat que ""L'emergència social requereix compromís i valentia amb la ILP habitatge per garantir un país just". Per la seva banda, el director general de la Taula del Tercer Sector ha denunciat que "avui es produeixen 43 desnonaments diaris i cal prendre mesures urgents per frenar-ho". Finalment, un portaveu del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ha llançat el missatge que "nosaltres om testimonis diaris de la pobresa energètica que pateixen les llars, la ILP és urgent per frenar-la".
Amb el suport unànime de la societat civil, avui iniciem la tramitació parlamentària de la ILP. Tenim el compromís de tots els partits (excepte el PP) de que la ILP es tramitarà amb urgència extraordinària i que en tan sols un mes es podrà produir el debat a la totalitat i votació de la proposta de llei.
Perquè la ILP pugui ser aprovada, tan sols falten dos diputats de CiU o el PP, els dos únics partits que encara no hi donen suport. Per aquesta raó, durant la campanya electoral a les municipals hem realitzat més de 25 escraches arreu del territori demanant a CiU i PP que escoltin a la ciutadania i es posicionin a favor de la ILP. Les primeres reaccions ja apunten que davant el clam ciutadà per la ILP i la situació d'emergència social que patim, CiU acabarà cedint i no tindrà més alternativa que votar a favor de la tramitació de la Iniciativa ciutadana.
No obstant, volem advertir que la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica preveu un conjunt de mesures que són de mínims i d'urgència i que cal aprovar conjuntament i sense més dilacions. Catalunya no només lidera el rànquing de la vergonya en desnonaments, en condemnes a deutes de per vida i talls de subministraments. És líder també, del rànquing d'habitatge buit, acumulant més de 450.000 pisos buits, molts dels quals en mans de la banca. En aquest sentit, la ILP és la única solució que permetrà revertir aquesta situació, aturant els desnonaments d'hipoteca i lloguer, i mobilitzant els habitatges buits que acumulen les entitats financeres al parc públic de lloguer social.

Aquest mes de juny amb la ILP al Parlament els partits tan sols tenen dues opcions. Votar a favor i aconseguir que Catalunya sigui un país pioner en la defensa del dret a l’habitatge i els subministraments. O votar-hi en contra o retallar-la, condemnant a les famílies a més patiment i perpetuant els privilegis de la banca i grans energètiques.

Com ja va passar amb la ILP al Congrés dels diputats, si es demostra que no hi ha voluntat política per fer-ho, seguirem assenyalant a aquells partits polítics que donen l’esquena a la ciutadania com a responsables de tots i cada un dels desnonaments i talls de subministraments que es produeixen cada dia a Catalunya.

Per aquesta raó, a partir d'avui llancem el Comptador de la Vergonya. Un comptador que anirà acumulant tots els desnonaments i talls de subministrament que es produeixen cada dia mentre CiU i PP bloquegen la ILP. D'aquesta manera, els diputats d'aquests dos partits -que tenen les mesures i els recursos sobre la taula- seran assenyalats com a responsables directes de la situació d'emergència social diària que pateix la població catalana. Perquè, no ho hem d'oblidar, darrera de cada desnonament o tall de subministrament que no s'evita, hi ha vides en joc i que tot aquest patiment és podria evitar si s'aprova la ILP.

Tal i com els dèiem a la Carta oberta als diputats i diputades del Parlament de Catalunya que vam enviar-els-hi el passat 30 d'abril d'enguany: "està en joc la mateixa credibilitat de les institucions i dels seus representants. Al Juny, quan es tramiti i finalment es voti aquesta ILP, cadascun dels diputats i diputades hauranàn de fer un examen de consciència, posar cara, nom i cognom a les xifres i decidir si vol o no acabar amb vuit anys d'emergència habitacional a Catalunya. Al Juny aquest Parlament haurà de decidir si escull protegir els drets fonamentals de les persones com a valors primordials o si cal seguir sobre-protegint els interessos particulars dels bancs. Si volem un país lliure de desnonaments, de talls i amb una segona oportunitat, o sinó el volem".

Sabem que al Juny Es Pot i no permetrem que CiU i PP la bloquegin! Perquè la ILP és necessària i urgent! Perquè volem una Catalunya amb dret a l'habitatge!




#LaILPesUrgent

#AlJunyEsPot

Contactes per premsa:

Carlos Macias (PAH) (666 806 937) / Maria campuzano (APE) (647 079 507)/ Vanesa Valiño (616 462 249) (Observatori DESC)




Primer escrache silenciós a #CiUPP a Terrassa!



La campanya electoral ha començat condicionada pels escraches silenciosos que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i l'Aliança Contra la Pobresa Energètica hem començat a fer perquè tothom pugui identificar els partits polítics que bloquegen la ILP contra els desnonaments i els talls d'aigua, gas i llum. Alhora els interpel·lem públicament perquè modifiquin la seva posició i donin suport a la ILP. Els escraches realitzats no només han estat a les ciutats més grans com Barcelona, o Sabadell, sinó que s'han extès per tot el territori.

Durant aquesta primera setmana s'han realitzat un total de dotze escraches a tot el territori català a diputats i regidors de CiU i PP. Barcelona, Sant Celoni, Agramunt, Sant Boi de Llobregat, Mollet del Vallès, Molins de Rei, Sabadell, Vic, La Pobla de Segur, Deltebre, Tortosa, Manresa i Cubelles etc. Un dels més assenyalats ha estat el president del Govern, Artur Mas, que ha vist com en tres dels actes de campanya que ha participat, la ciutadania l'ha advertit que és indispensable i urgent aprofitar les competències catalanes per fer un canvi legislatiu que acabi amb els desnonaments, amb els talls de subministres i que doni una segona oportunitat a les famílies sobreendeutades.

Avui a Terrassa s'ha fet la primera acció per aconseguir el suport de CiU a la ILP a la plaça Vella de Terrassa en un acte del candidat de CiU a l'alcaldia de la ciutat, Miquel Samper, on ha estat acompanyat del diputat terrassenc del Parlament de Catalunya, ex-regidor de l'Ajuntament i actual coordinador general i secretari d'organització de CDC.

L'acció de la PAH-Terrassa ha servit per entregar al diputat Josep Rull i a l'alcaldable per CiU Miquel Samper una carta on es demana a CiU que abandoni la seva posició ambigua i que es comprometi a votar a favor d'aquest canvi legislatiu al Juny, quan es voti al Parlament de Catalunya.

Al senyor Miquel Samper se li ha demanat de forma expressa que vetlli per la coherència dins seu partit, ja que el passat mes de Febrer, els regidors de CiU van votar a favor de la moció de suport a la ILP que la PAH i la FAVT van portar al Ple de Terrassa. Demanar el vot per un partit que no és coherent amb el què vota als Ajuntaments i al Parlament, resulta realment delicat.

Al senyor Josep Rull, un diputat terrassenc amb molt de pes a CiU, també se li ha demanat coherència: CiU va votar a favor d'aprovar la ILP estatal de la PAH al Congrés dels Diputats l'any 2013, i la ILP que ara es tramitarà al Parlament és calcada a la estatal però adaptada a les competències catalanes.

Esperem doncs que CiU sigui coherent i no façi ara el mateix que va fer el PP amb la ILP al Congrés dels Diputats. Per això se li ha demanat al sr Rull que convençi al seu partir perquè doni suport a les demandes urgents i de mínims de la ILP. A dia d'avui, la ILP té el suport de tots els partits del Parlament menys de CiU i PP, i tan sols falten 2 diputats perquè es pugui aprovar al Juny.

El diputat i l'alcaldable de CiU han manifestat que estarien a l'altura i que respectarien la ILP tal i com està plantejada, sense desnaturalitzar-la ni retallarla. No ens creiem les paraules, i menys en plena campanya electoral. Volem fets, així que mantindrem la pressió i comprovarem si la coherència i la paraula de CiU és tal quan es voti al Parlament la ILP. Podeu consultar aquí la carta que estem entregant a tots els diputats de CiU i PP demanant-los que reconsiderin la seva posició.

Des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca advertim a CiU i PP que aquesta tan sols és la primera fase d'escraches, i que si no rectifiquen les mobilitzacions aniran en augment al Juny -mes en què es votarà la ILP al Parlament- i just abans de les eleccions autonòmiques. I és que un no a una iniciativa ciutadana amb tant de suport popular social pot passar molta factura als partits que s'hi oposin davant el context d'eleccions al Parlament de Catalunya.

El suport a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica és massiu, transversal i indiscutible. Entitats de tot tipus i col·lectius professionals hi han donat suport i s'han sumat a la campanya. Fins avui, 70 Ajuntaments han aprovat mocions de suport al text íntegre de la ILP habitatge, 37 dels quals governats per CiU.

La ILP és un conjunt de mesures de mínims, urgents i necessàries i no tolerarem que se'n retalli ni una coma. Perquè "hi ha vides en joc" i tenim la oportunitat històrica de garantir el dret a l'habitatge de tota la població!


#AlJunyEsPot